Super User

Super User

VİZE NEDİR?

Vize nedir kısaca bilgi vermek istiyoruz burada size. Vize, bulunduğunuz ülkeden başka bir ülkeye seyahat etmek için gerekli olan, gideceğiniz ülkenin konsolosluğu veya elçiliği tarafından verilen, ülkeye giriş çıkış yapmanızı ve orada olduğunuz sürece dolaşım hakkınızı sağlayan belge demektir. Gideceğiniz ülke vizeniz olmadan geçişinize izin vermeyen bir ülke ise, seyahatinizden önce mutlaka o ülkenin vizesini almalısınız.


Vize süreleri ve kalış hakkı gün sayısı kuralı :

Vizeler konsolosluklar veya elçilikler tarafından ;
- Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde, tek girişli,
- Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde, iki girişli
- Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde, çok ( multi ) girişli olarak verilmektedir.

Uluslararası ikamet yasasına göre, eğer çok giriş çıkışlı uzun süreli vize almışsanız kalış gün sayınız ilk 6 ay içinde 90 günü aşamaz. Bu süre 1 yıl içinde 180 gündür. Ülkeler arası anlaşmalara göre uygulanan ikamet yasası gereği, her bireyin sahip olduğu vize gün süresine göre 3 ay yurt dışında - 3 ay kendi ülkesinde bulunma zorunluluğu vardır.
Örneğin ; 90 gün yurt dışında yaşayan bir akrabasını ziyarete gitmiş ve dönmüş olan kişiler, döndükten sonra 90 gün kendi ülkesinde bulunmak zorundadır. Eğer geçerli 1 yıllık vizesi varsa ve yine yurt dışında bulunan akrabasının yanında 90 gün kalmak istiyorsa ülkesinde geçirdiği süre sonunda tekrar seyahat edebilir. Bu uygulama 1 yıl ve üzeri verilen vizeler için geçerlidir. Tek çıkışta 90 gün kalmayacak olan kişiler, vizelerindeki kalış süresini aralıklı kısa seyahatler için kullanabilirler. Yani tek çıkışta 90 gün kalma zorunluluğu yoktur.

 

HANGİ TİP VİZEYİ ALMALIYIM ?

KISA SÜRELİ VİZE TİPLERİ

TURİSTİK ZİYARETLER İÇİN - C TİPİ VİZE 
Eğer bir ülkeye, kısa süreli ziyaret, tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini görmek için bireysel veya bir acentenin düzenlediği tur programına katılarak seyahat ediyorsanız Turistik - C Tipi vize almalısınız. Bu tip vize veriliş süresine göre size o ülkede bulunma olanağı sağlar. 

TİCARİ - FUAR - İŞ TOPLANTISI - İŞ ANLAŞMALARI İÇİN - C TİPİ VİZE
Eğer bir ülkeye, kısa süreli olarak fuar ziyareti yapmak, iş toplantılarına katılmak veya bir firmayla iş anlaşmaları yapmak amacı ile seyahat ediyorsanız Ticari - C Tipi vize almalısınız. Bu tip vize veriliş süresine göre size o ülkede bulunma olanağı sağlar. 

YURT DIŞINDA YAŞAYAN AİLE BİREYİ - AKRABA VEYA ARKADAŞ ZİYARETİ İÇİN - C TİPİ VİZE
Eğer yurt dışında yaşayan bir aile bireyinizi, akrabanızı veya arkadaşınızı kısa süreli olarak ziyaret etmek amacı ile seyahat ediyorsanız  - C Tipi vize almalısınız. Bu tip vize veriliş süresine göre size o ülkede bulunma olanağı sağlar. 

AB VEYA AET VATANDAŞI YAKINLARI ZİYARETİ VİZESİ
Aile üyesi’nin tanımı : Aile üyeleri şunlardır ;

  • Eş/partner/resmi nikahsız eş

  • 21 yaşın altındaki veya bakmakla yükümlü olunan doğrudan kendi soyundan olanlar (çocuklar) ve eşin veya birlikte yaşadığı partnerin çocukları,

  • Bakmakla yükümlü olunan doğrudan akrabalar (ör: anne/baba) ve eşin veya birlikte yaşadığı partnerin aynı şekilde akrabaları.

Başvuru sahibinin, bu kategoriye uygun olduğuna dair kanıtlayıcı belge sunması gerekmektedir. Bu kategoriye uygun olan kişilerin Schengen vizesi ücreti ödemelerine gerek yoktur; başvurunun bir Vize başvuru merkezinde yapılması durumunda vize servis bedeli tahsil edilecektir.

Önemli Duyuru:
Bu prosedür, AB/AET ülkesine seyahat eden yada AB/AET ülkesinde ikamet eden AB/AET vatandaşlarının aile üyeleri için, eğer son zamanlarda başka bir AB/AEA ülkesinde yada İsviçre'de çalışmamış yada yaşamamışlar ise, geçerli değildir.
2004/38/EC sayılı yönerge, Schengen bölgesinde serbest dolaşım hakkı olan AB/AEA yada İsviçre vatandaşlarının vize gereksinimi olan aile üyeleri için vize kolaylığı yada vize muafiyeti konularını düzenleyen yönergedir. Bu kişiler için rahat (ücretsiz ve hızlandırılmış) vize prosedürleri uygulanabilir. Eğer bir AB/AEA yada İsviçre vatandaşı kendi ülkesi dışında bir Schengen bölgesi ülkesine taşınır yada orada ikamet ederse (yada yakın zamanda taşınmış veya ikamet ediyorsa) serbest dolaşım hakkına sahip olur.

Uygunluk
Aşağıda belirtilen gerekliliklerin tümünün objektif olarak kanıtlanması durumunda uygun bulunursunuz:

  1. AB/AEA yada İsviçre vatandaşı iseniz. (buna; yasal eş, kayıtlı partner, 21 yaş altı çocuk veya bakmakla yükümlü olunan aile üyesi dahildir), ve

  2. AB/AEA yada İsviçre vatandaşına eşlik ediyor yada bu kişiye/kişilere katılmayı planlıyorsanız, ve

  3. Bu AB/AEA yada İsviçre vatandaşı kendi ülkesi dışında bir Schengen bölgesi ülkesine seyahat ediyor yada orada ikamet ediyorsa.

Eğer vize kolaylığı şartları için uygun olduğunuzu düşünüyorsanız C tipi Schengen vizesine başvuruda bulunurken tüm bu kriterlere uygun olduğunuzu kanıtlayan belgeleri sunmanız gerekmektedir. Hızlandırılmış vize başvurusu prosedüründe, Schengen vize başvuru formu üzerinde yer alan ve yıldız (*) ile işaretli olan 19, 20, 31, 32 ve 33 nolu soruları yanıtlamanıza gerek yoktur ve başvurunuzu destekleyici daha az evrak sunmanız istenecektir. AB/AEA ve İsviçre vatandaşları ile başvuru sahibi arasındaki yakınlıklarını kanıtlayan belgelerin mutlaka sunulması ve vize başvuru formunda yer alan 34 ve 35 nolu soruların yanıtlanması gerekmektedir. Tüm bu şartlar çerçevesinde başvuru sahibi Schengen vize ücretinden muaf tutulacaklardır.
Vizesiz Seyahat
Bulgaristan, Hırvatistan, İrlanda, Kıbrıs (Güney Kıbrıs) veya Romanya ülkelerinden birinden, yada Birleşik Krallık’tan (açık bir şekilde Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) / Avrupa Birliği (AB) veya İsviçre vatandaşı aile üyesi olduğu belirtilen) geçerli bir oturum izniniz varsa, Hollanda’ya giriş için vizeye gerek yoktur.

KÜLTÜREL / BİLİMSEL / ARAŞTIRMA / SEMİNER / KONGRE / KONFERANS / KONSER / SPOR ETKİNLİKLERİ VİZESİ
Vize, yabancı ülke vatandaşının sınırlı bir süre gidilecek ülkeyi ziyaret etmesine izin vermek amacını taşımaktadır. Bu vize kategorisi, bilimsel araştırma / kültürel / sportif etkinlikler vb. amacıyla gidilecek ülkeyi ziyaret etmek isteyen kişiler içindir. Katılmak istenilen organizasyona ait davetiye, bilet, ödeme belgeleri vb. tüm belgeler istenen şekilde ibraz edilmelidir.

TRANSİT VİZE
Havaalanı transit vizesi (Tip A) Schengen bölgesindeki havaalanlarının uluslararası transit alanlarına geçiş yapmak içindir, ancak Schengen devletlerinin topraklarına girmek için değildir.

Havaalanı transit vizesi ile, gidilecek ülkede uçuşunuzu değiştirebilirsiniz, ancak Havaalanını terk edemezsiniz.
Mısır, Lübnan veya Suriye tarafından verilmiş seyahat belgesi/pasaport sahibi devletsiz veya mülteci Filistin uyruklu kişilerin Havaalanı transit vizesine ihtiyaçları vardır (A 1951 Convention travel document/ A 1954 Convention travel document).
Filistin Makamları (PA) tarafından verilmiş bir seyahat belgesine (pasaport)  sahip kişilerin Havaalanı transit vizesine ihtiyaçları yoktur.

Önemli: Shengen bölgesi üzerinden yapacağınız transit rotanız iki yada daha fazla duraktan oluşuyor ise havalimanını terketmeseniz dahi, Schengen vizesine (C tipi vize)  ihtiyacınız bulunmaktadır.
Örneğin: Dubai’den Paris - Frankfurt - Chicago

Muafiyetler
Transit vize muafiyeti ayrıca aşağıdaki durumlarda geçerlidir;

  • Schengen,  AB (Avrupa Birliği), AEA (Avrupa Ekonomik Alanı)  ülkelerinde geçerli vizeniz veya oturumunuz bulunuyor ise

  • Canada, Japonya ve Amerika geçerli vizeniz var ise

  • Andorra, San Marino, Kanada, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri için sınırsız geri dönüş garantili bir ikamet izniniz var ise

  • Bir AB (Avrupa Birliği), AEA (Avrupa Ekonomik Alanı)  veya İsviçre vatandaşı iseniz

  • Diplomatik pasaport sahibi iseniz.

  • Hizmet veya resmi pasaport sahibi iseniz. Lütfen dikkat: Bu yalnızca listedeki belirli ülkelerin vatandaşları için geçerlidir.

  • Görevde olan uçak mürettebatı iseniz ve Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu üyesi ülke vatandaşı iseniz.

KISA SÜRELİ EĞİTİM VİZESİ
Bu vize tipi, eğitim kurumları veya üniversiteler tarafından düzenlenen eğitim seyahatlerine katılmak isteyen öğrenciler içindir. Eğitim görülecek kurumdan davet mektubu, eğitim sözleşmesi, konaklanacak yer ile ilgili belgeler vb. ibraz edilmelidir. Bu vize 90 güne kadar yapılacak seyahatler için geçerlidir. 90 günü aşan eğitim seyahatleri için D grubu - uzun süreli eğitim vizesine başvurulmalıdır.

DENİZCİ / GEMİ PERSONELİ VİZESİ
Gemi personeli ya da denizciler için çalıştıkları gemiye binene kadar gidilecek ülke topraklarına giriş ve kısa süreli kalış sağlar. Gemi personelinin gemi firması ile yaptığı sözleşmeler, görevi ile ilgili firmadan gelecek yazılar vb. tüm belgeler ibraz edilmelidir.

TIR ŞOFÖRLERİ VİZESİ
Bu vize tipi, Türkiye’de tescilli araçlarla gidilecek ülkeye uluslararası yolcu veya ticari mal taşıma amacı olan uzun yol şoförlerine özeldir. Bu vize tipine başvurmak isteyen kişiler gerekli olan kanıtlayıcı belgeleri ibraz etmelidir.

GERİ DÖNÜŞ VİZESİ
Bu vize, yaşadığı ülkeye ait kimliği / oturum kartı sahibi olup, kartlarını kaybeden / çaldıran veya kartlarının süresi dolan kişiler içindir. Başvuru Sahipleri, bu kategoriye girdiklerini gösteren belgeleri ibraz etmelidir.

REMIGRANT / ERKEN EMEKLİLİK VİZESİ
Vize, yabancı ülke vatandaşının sınırlı bir süre gidilecek ülkeyi ziyaret etmesine izin vermek amacını taşımaktadır. Bu vizeyi alacak kişiler emekli olduğu ülkenin Sosyal sigorta bankasından (SVB) ödenek aldığına dair belgeleri ve bu kategoriye girdiklerini gösteren diğer belgeleri ibraz etmelidir.

SAĞLIK / TEDAVİ VEYA ÖNEMLİ SAĞLIK SORUNU İÇİN TEDAVİ GÖREN YAKINI ZİYARET İÇİN GEREKEN SEYAHAT VİZESİ
Vize, sınırlı bir süre gidilecek ülkede sağlık nedenleri ile tedavi görmesine veya tedavi gören, durumu ağır olan yakınını ziyaret etmesine izin vermek amacını taşımaktadır. Bu vize kategorisi, gidilecek ülkede tedavi görmek isteyen veya o ülkede tedavi gören yakınını ziyaret etmek isteyen kişiler içindir. Hastaneden ve doktordan gelecek tüm belgeler, davetiye, bilet, ödeme belgeleri vb. tüm belgeler istenen şekilde ibraz edilmelidir.

RESMİ ZİYARET VİZESİ
Bu vize, yabancı ülke vatandaşının sınırlı bir süre gideceği ülkeyi ziyaret etmesine izin vermek amacını taşımaktadır. Bu vize kategorisi, gidilecek ülkede bulunan resmi kurumdan gelen önemli bir davet ile o ülkeyi ziyaret etmek isteyen kişiler içindir ancak mesleki bir faaliyet göstermeye izin vermemektedir.

Başvuru Sahipleri, bu kategoriye girdiklerini gösteren belgeleri ibraz etmelidir.

 

UZUN SÜRELİ VİZE TİPLERİ

UZUN SÜRELİ EĞİTİM VİZESİ
- Öğrenim amacıyla: Ulusal mevzuata uygun davetiye ve/veya teminat (Not: eğitim, formasyon veya araştırma kurumunca verilen kayıt sertifikası), Türkiye’deki üniversiteden alınmış yazı (başvuru sahibinin gidiş amacına ve Erasmus / Sokrates burslu olarak bir üniversitede eğitim göreceğine dair belgeler, hibe yazısı (Apostilli olarak sunulması gerekmektedir), transkript (Yabancı uyruklu öğrencilerin hangi ilde okuyorsa oradan alınmış Apostilli transkript sunmaları gerekmektedir), learning agreement 3 taraftan imzalı) vb. belgeler ibraz edilmelidir. Türkiye kurumlardan alınan belgeler ıslak imzalı ve kaşeli olması gerekmektedir.

- AB’nin eğitim, öğrenim veya araştırma programlarına katılım amacıyla: -Üniversite veya araştırma merkezi tarafından gönderilen davet mektubunun aslı. -Vize başvurusu yapanın, bir Avrupa Birliği Programı kapsamında desteklendiğini gösterir. Türkiye Ulusal Ajansı (AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi) veya TÜBİTAK tarafından verilmiş mektup vb.belgeler ibraz edilmelidir.
- Eğer Tıp Öğrencisi iseniz; öğrencinin hiçbir tıbbi müdahalede bulunmayacağına dair gidilecek ülkedeki okul tarafından verilmiş yazı ve diğer gerekli belgeler ibraz edilmelidir.
- Başvuru sahibi öğretmen veya öğretim görevlisi ise: İşveren mektubu ve izin onayı (görev yazısı) ve diğer gerekli belgeler ibraz edilmelidir.
- Başvuru sahibi öğrenci ise: Son 6 ayı aşmamış güncel tarihli Öğrenci Belgesi (E-devletten barkodlu talep edilmektedir). Yabancı uyruklular için transkriptleri Apostilli talep edilmektedir. Diğer gerekli belgeler de ibraz edilmelidir.
- Staj programına katılım amacıyla: Ulusal mevzuata uygun davetiye ve/veya teminat (davetiye yollayan kişiye ait kimlik veya pasaport görüntüsü talep edilmektedir), Türkiye’deki üniversiteden alınmış yazı (Başvuru sahibinin gidiş amacına ve Erasmus / Sokrates burslu olarak gidilecek ülkedeki üniversitede eğitim göreceğine dair belgeler, hibe yazısı (Apostilli olarak sunulması gerekmektedir), transkript (Yabancı uyruklu öğrencilerin hangi ilde okuyorsa oradan alınmış Apostilli transkript sunmaları gerekmektedir), learning agreement 3 taraftan imzalı) ve diğer gerekli belgeler ibraz edilmelidir. Türkiye kurumlardan alınan belgeler ıslak imzalı ve kaşeli olması gerekmektedir. Eğer staj gidilecek ülkede faaliyet gösteren firmada yapılacak ise o firmadan davet mektubu davet eden kişinin kimlik fotokopisi ve firmaya ait Visura Camerale sunması gerekmektedir. Seyahat amacını belirten dilekçe (başvuru sahibinden ve sponsorlar tarafından); Sponsorlara ait yeni kimlik veya pasaport veya ehliyet fotokopisi yok ise, noterden imza beyannamesi talep edilmektedir. Dilekçede kimle, nereye, hangi amaç ile, masraflar kim tarafından karşılanıyor özel durum istekleri içeren dilekçe ve diğer gerekli belgeler ibraz edilmelidir.

AİLE BİRLEŞİMİ VİZESİ
Gidilecek ülkede aile birleşimi uzun süreli (D tipi /Ulusal) vize tipine dahil olmakta ve 90 günden fazla konaklamalarınız için kullanabilmektedir. Bu vize türü aile/akraba ziyareti vizesinden farklıdır çünkü; Gidilecek ülkede bulunan aile ve akrabayı ziyaret vizesi Schengen vizesi dahilindedir ve 180 gün içinde en fazla 90 gün kalınacak durumlarda verilebilmektedir.

ÇALIŞMA İZNİ VİZESİ
Gidilecek ülkede çalışmak amacıyla 3 aydan fazla süre kalmak durumunda olanların, o ülkeye ait çalışma vizesi başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Avrupa Birliği üye ülkeleri ve İsviçre vatandaşları bu vizeden muaf olup, diğer üçüncü ülke vatandaşları bu vizeye tabidirler.

 

** Detaylı bilgi almak için ; 0 232 482 03 00 veya 0 554 433 79 39 numaralı telefonlarımızı arayabilirsiniz.

Pazartesi, 04 Mayıs 2020 23:14

Nasıl Vize Alırım ?

Öncelikle Vize Alınacak Ülkenin Vize Rejimini Pasaport Türünüze Göre Mutlaka Kontrol Ediniz

- Bordo (Genel/Normal) Pasaport, Yeşil (Özel) Pasaport, Gri (Hizmet) Pasaportu ve Siyah (Diplomatik) Pasaport sahipleri, öncelikle aşağıda verilen linki kullanarak Türk Vatandaşlarının Tabi Olduğu Vize Rejim Tablosundan gideceği ülke için vize almak zorunda olup olmadığını, ülkelerin pasaport türleri için uyguladığı seyahat kurallarını mutlaka kontrol etmelidir.

http://www.mfa.gov.tr/turk-vatandaslarinin-tabi-oldugu-vize-uygulamalari.tr.mfa

- Gidilecek ülke için vize alma zorunluluğu varsa, seyahat edecek kişi alacağı vize türü ve kurallarına göre, ikamet ettiği ilin bağlı olduğu Konsolosluk, Başkonsolosluk ve Büyükelçiliği'nden veya yetkilendirilmiş vize başvuru merkezlerinden vize başvurusu yapmak zorundadır. Vize başvurusunu yasal yetkili bir acente ile veya şahsen yapabilirsiniz.
- Başvuru için yapılması gereken işlemler ve istenen evraklar ülkelere göre farklılık göstermektedir. 

 

Kimler Vize Alabilir ? 
Vize Almak İçin Temel Kurallar Nelerdir ?

- Vize başvurusu yapılacak ülkenin belirlediği uluslararası kanun ve kurallarına göre, bebek, çocuk veya yetişkin herkes vize başvurusu yapabilir. Başvuru yapacak her bir bireyin kendi adına düzenlenmiş, zarar görmemiş ve en az iki sayfası boş geçerli bir pasaportu olmalıdır.

- Vize için gerekli pasaport türüne sahip olup olmadığınızı, eğer pasaportunuz varsa geçerlilik süresini ve pasaportunuzun durumunu kontrol etmeniz gerekmektedir. Vize başvurusu yaptığınız pasaportunuzun geçerlilik süresinin yapacağınız seyahatin dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay daha geçerli süresi olması gerekmektedir. Bazı konsolosluklar bu süreyi 3 ay veya 1 yıl olarak kabul etmektedir.

- Vize işlemlerinde en önemli konu vize alınacak ülkenin kanun ve kurallarına göre belirlenmiş olan evrakların eksiksiz ve doğru şekilde hazırlanıp teslim edilmesidir. Konsoloslukların istediği vize evrakları ülkeye, yapılacak olan seyahat amacına, kişinin gelir, iş veya durumuna göre farklılık göstermektedir.

- Planladığınız zamanda seyahat edebilmeniz için, vize başvurunuzu seyahat tarihinizden  minimum 15 - 20 iş günü önce yapmalısınız. Eğer seyahatinize daha zaman varsa maksimum 180 gün önce başvuru yapabilirsiniz. İnceleme ve sonuçlanma süresi bazı başvurularda eğer daha sıkı bir inceleme gerekiyorsa, 30 - 60 günü bulabilmektedir. 

- Vize başvurusu yapabilmek için, seyahat edilecek ülke konsolosluklarının yetkilendirdiği vize başvuru merkezlerinden, konsolosluktan, başkonsolosluktan veya büyük elçilikten randevu alınması ve hazırlanan tüm evrakların pasaport ile başvuru esnasında sunulması zorunludur.

- Vize Bilgi Sistemi (Visa Information System-VIS) 25.09.2014 tarihinden itibaren Türkiye’de de kullanılmaya başlamıştır. VIS sisteminin amacı vize işlemleri sürecini ve sınırda yapılan kontrol işlemlerini kolaylaştırmak ayrıca sahte belge düzenlenmesini ve kimlik hırsızlığının engellemektir. VIS sistemi, bütün başvuru türleri için zorunlu parmak izi ve biyometrik veri alımı işlemi yapmaktadır. Konsolosluklar veya aracı kurumları, vize başvurusu yapan herkesten biyometrik veri ve on parmağın izini almakla yükümlüdür. Her bir başvuru sahibi, uyruğu ne olursa olsun vize başvurusu yaptığı sırada aracı kuruma veya özel olarak çağrılırsa konsolosluk veya elçilikte parmak izi vermek zorundadır. Alınan parmak izi üye ülkelerde 5 yıl süre ile geçerlidir ve bir sonraki başvuruda tekrar parmak izi alınması gerekmeyebilir. Ancak, bazı ülkelerin konsoloslukları daha önceden parmak izi alınmış olsa bile, her başvuruda parmak izi almakta ve fotoğraf çekme işlemi yapmaktadır. 12 yaşa kadar olan çocuklardan parmak izi alınmaz fakat bazı konsolosluklar bebek bile olsa vize başvurusu yapılan çocuklar için fotoğraf çekimi yapmaktadır. Eğer başvurulan ülkeye göre bu işlem yapılacaksa, bir günlük bebek olsa bile tüm çocukların başvuru merkezine gelmesi zorunludur.

- Belli bir seyahat amacınız, tarihiniz, davetiyeniz ve seyahatiniz için gerekli rezervasyonlarınız yoksa vize başvurunuz kabul edilmez. Vize başvurusunda seyahat amacınız konsolosluk veya vize alınacak ülkenin karar mercii tarafından inandırıcı bulunmazsa başvurunuz kabul edilmeyebilir ve ret alabilirsiniz.

- Başvurunuz için hazırlayacağınız dosyanız eksiksiz olarak kabul edilse bile, konsolosluklar sizden ek belgeler talep edebilir, sizi arayabilir veya bizzat konsolosluğa görüşmeye çağırabilir. Vize başvurusunu yapmak, dosyanızı eksiksiz teslim etmek vizenizin kesin olarak verileceği anlamına gelmemektedir. Seyahati uygun bulunmayan, kişi ile ilgili önemli/ciddi sorun tespit edilen, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan, sahte evrak düzenlenmiş, tahrip edilmiş veya gerçek olmayan belgeler ile başvuru yapan dosyalar için konsolosluklar olumsuz karar vermektedir ve kişi hakkında yasalar gereği suç duyurusunda bulunulur.

- Vize başvurusu hangi ülkeye gidecekseniz o ülkenin konsolosluğuna veya elçiliğine yapılmak zorundadır. Bu yüzden, başvuru öncesinde seyahat planınızı mutlaka gözden geçiriniz. Seyahatiniz bir kaç ülkeyi kapsıyorsa, en çok hangi ülkede kalacaksanız o ülkenin vizesini almak için başvuru yapmak zorundasınız. Eğer her bir ülkede eşit gün sayısında kalacaksanız, ilk giriş yapacağınız ülkenin vizesini almalısınız.

- Ülkeye ilk girdiğiniz gün, üye devletlerin topraklarında kalışın ilk günü ve ülkeden çıkış tarihi ülkede kalmak için son gün olarak kabul edilir. Vizeniz uzun süreli verilmiş olsa da, seyahat ettiğiniz ülkenin uluslararası ikamet yasası kural ve kanunlarına göre maksimum 90 gün kalabilirsiniz. Mevcut vizeniz ile seyahat etmek istediğiniz zaman, yeni yapacağınız seyahatiniz öncesinde önceki seyahatlerinizi de sayarak, ülkede kalabileceğiniz toplam gün sayısını hesaplamalısınız. Yeterli gün sayınızın olmaması nedeniyle seyahat ettiğiniz ülke kapısından geri gönderecektir.

- Seyahat edeceğiniz ülkenin istediği ölçü ve özelliklerde biyometrik fotoğraf çektirmeniz gerekmektedir. Her ülkenin talep ettiği fotoğraf ölçüsü ve özellikleri farklı olabilmektedir, fotoğrafınızı çektirmeden önce ölçüler ve özellikler hakkında bilgi almalısınız.

- Vize alınacak konsolosluğa hitaben, seyahat etme amacınızı ve planınızı anlatan detaylı bir dilekçe yazmanız gerekmektedir. Gideceğiniz tarihleri, yolculuk için kullanacağınız aracı, konaklama yapacağınız yerleri ve şehir değiştirecekseniz bunun detaylı planını yazınıza eklemek vize alma amacınızın anlaşılmasını kolaylaştıracaktır. Vize dilekçesi konsolosluklar tarafından Türkçe, İngilizce veya başka bir dilde talep edilebilmektedir.

- Gidiş ve dönüş tarihlerinizi ispatlar uçak biletlerinizi, otel rezervasyonlarınızı veya davetiyenizin bir kopyasını dosyanıza eklemelisiniz. Her ülkenin seyahat amacına göre istediği davetiye özellikleri farklıdır, dosyanıza eklemeden önce davetiyenizi kontrol ettiriniz. Konsolosluklar dosyanızda bulunan tüm bilet ve otel rezervasyonları kontrol etmektedir ve rezervasyon yapılan yerlerden onay almaktadır, lütfen dikkat ediniz.

- Seyahat edeceğiniz tarihleri kapsayan, gideceğiniz ülke için geçerli olan, minimum 30.000 Euro teminat bedeli olan seyahat sağlık sigortasını mutlaka yaptırmalısınız. Konsoloslukların bazıları sigorta poliçelerinin ıslak kaşeli - imzalı orijinalini veya İngilizce basımını isteyebilmektedir.

 

** Detaylı bilgi almak için ; 0 232 482 03 00 veya 0 554 433 79 39 numaralı telefonumuzu arayabilirsiniz.

Pazar, 03 Mayıs 2020 06:08

Seyahat Sigortası

Seyahat Sağlık Sigortası Vize İşlemlerinde Zorunlu mudur?

Bir çok ülke, vize başvurusu esnasında sizden mutlaka seyahat sağlık sigortası yaptırmanızı istemektedir. Yaptıracağınız seyahat sigortasının bir kopyasını, orijinal veya fotokopi olarak dosyanıza koymak zorundasınız. 

Dosyanıza koyacağınız seyahat sağlık sigortasının geçerliliği, gerçek olup olmadığı, konsolosluklar tarafından mutlaka kontrol edilmektedir. Lütfen bu konuda çok dikkatli olunuz, aksi takdirde sahte evrak düzenlemekten ret ve ihtar alabilirsiniz.

Seyahat sağlık sigortanızın, seyahat tarihinizden bir gün önce başlıyor olmasını ve bitiş tarihinin seyahatten dönüş tarihinizden bir gün sonra bitiyor olmasını önemle tavsiye ediyoruz.

Bazı konsolosluklar seyahat sağlık sigortanızın en az 15 ( on beş günlük) veya 30 ( otuz ) günlük düzenlenmiş olmasını şart koşmaktadır. Vize başvurusu yapmadan önce, mağdur olmamak için veya işlemlerinizin çabuk bitmesi için başvuracağınız ülkenin bu konudaki prosedürünü mutlaka öğrenmelisiniz.

Seyahat sağlık sigortanız ile dikkat etmeniz gereken en önemli kurallar aşağıdaki gibidir;

- Gidiş - dönüş tarihlerinizi kapsamalıdır, 
- İstenen teminat miktarında yaptırılmalıdır,
- Gideceğiniz ülke veya ülkeleri içine almalıdır ve poliçe üzerinde tüm dünya, schengen ülkeleri ve benzeri açıklamalar mutlaka yazılı olmalıdır,
- Seyahat esnasında başınıza gelebilecek durumlar ile ilgili ödemeleri açıklamaları ve ödenecek miktarları poliçe üzerinde belirtiliyor olmalıdır,
- Hem İngilizce hem Türkçe dökümler hazırlanmalıdır,
- Mutlaka kaşeli - imzalı olmalıdır,
- Adınız, soyadınız ve doğum tarihiniz mutlaka yazmalıdır, pasaport üzerindeki bilgiler ile aynı olmalıdır,
- Belge üzerinde oynama, düzeltme veya karalama yapılmamalıdır,
- Seyahatinizi zorunlu nedenlerle iptal etmeniz gerekse bile, vize işlemleri sonuçlanmadan kesinlikle iptal edilmemelidir.
- Seyahatiniz boyunca yanınızda bulunmalıdır,
- Vize için başvuru yapacak her bir birey için ayrı ayrı poliçe hazırlanmalıdır.

 

** Detaylı bilgi almak için ; 0 232 482 03 00 veya 0 554 433 79 39 numaralı telefonlarımızı arayabilirsiniz.

Cumartesi, 02 Mayıs 2020 21:36

Vize Rejim Tablosu Nedir ?

Ülkelere Göre Vize Rejim Tablosunu Nerede Bulabilirim ?

Ülkeler Tarafından Türk Vatandaşlarına Uygulanan Vize Rejim Tablosu ;

- Vizeyle gidilebilecek ülkeleri,
- Vizesiz gidilebilecek ülkeleri,
- Pasaport türlerine göre tüm dünya ülkelerinin Türk vatandaşlarına uyguladığı vize rejimini,
- Ülkelerin giriş - çıkış ve kalış kurallarını ve neler yapılması gerektiğini,
- Hangi ülkenin sınır kapısında vize verdiğini,
- Hangi ülkenin e-vize kabul ettiğini,
- Hangi ülkeye kimlikle seyahat edilebildiğini,
- Hangi ülkeye seyahat yasağı olduğunu nedenleri ile açıklayan tablodur.

Hangi ülkeye seyahat etmeyi planlıyorsanız, önce bu tabloyu incelemeli ve gideceğiniz ülkenin kuralları hakkında bilgi edinmelisiniz. Gideceğiniz ülke vize ile giriş yapılması gereken bir ülke ise, vizenizi almak için vakit kaybetmeden seyahat acenteniz, vize danışmanlık ofisiniz, konsolosluk veya konsolosluk aracı kurumu ile iletişime geçmenizi tavsiye ediyoruz. Vizesiz gidilebilecek ülkeler de hangi kuralları uyguluyor mutlaka not ediniz.

Bilgi alabileceğiniz güncel, yasal ve resmi link aşağıda paylaşılmıştır.
Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan güncel vize rejim tablosu linki : 

http://www.mfa.gov.tr/turk-vatandaslarinin-tabi-oldugu-vize-uygulamalari.tr.mfa

 

** Detaylı bilgi almak için ; 0 232 482 03 00 veya 0 554 433 79 39 numaralı telefonlarımızı arayabilirsiniz.

Pasaportumu Nereden ve Nasıl Çıkarabilirim?

Yurt dışı seyahatinize çıkmadan önce ilk yapmanız gereken şey eğer yoksa bir pasaport almak olmalıdır. Eğer önceden almış olduğunuz bir pasaportunuz varsa, geçerlilik tarihini ve kullanılabilir durumda olup olmadığını mutlaka kontrol etmelisiniz.

Yeni bir pasaport çıkarmak veya mevcut pasaportunuzu iptal ettirip yenisini almak için, 01.01.2019 tarihinden itibaren, her il ve ilçede bulunan Nüfus Müdürlüğü'ne başvuru yapmak zorunlu olmuştur.
Pasaport işlemlerine başlamadan önce, aşağıdaki linke tıklayarak, pasaport randevu sistemi, istenen belgeler, pasaport harçları ve işlem süreci hakkında bilgi alabilirsiniz.

Reşit olan her bireyin gerekli durumlarda uygunluk kontrolü yapılmak şartıyla iki adet pasaport alma hakkı bulunmaktadır. 

Nüfus Müdürlüğü Pasaport İşlemleri hakkında bilgi ve randevu alabileceğiniz link: https://www.nvi.gov.tr/sss-pasaport


Pasaport Türleri Nelerdir ?
Hangi Tür Pasaport Almalıyım?


- Genel / Normal Pasaport ( Bordo Pasaport )

6257 numaralı devlet memurları kanununu kapsamına girmeyen herkesin almak zorunda olduğu pasaport türüdür. Bebek, çocuk, öğrenci veya yetişkin farketmeksizin her bir birey için ayrı ayrı Bordo / Genel / Normal pasaport çıkarılmalıdır.

- Özel / Yeşil Pasaport ( Hususi Pasaport )

Danışma ve kurucu üyeler haricinde eski TBMM üyeleri, eskiden bakan olarak görev yapan kişiler, ilk üç derecede çalışan kadrolu devlet memurları ve kamu görevinde çalışanlar, kadrolu devlet memurluğu görevinden emeklilik hak ederek veya çekilerek ayrılmış kişiler, halen görevi devam eden il veya ilçe belediye başkanları ile eşleri, üniversiteden mezun olana dek yeşil pasaport hak sahipliği bulunan tüm çocuklar ve öğrenciler ile sözleşmeli olarak devlet ve kamu görevinde çalışıp emekli sandığına bağlanmış kişiler Özel / Yeşil pasaport çıkarmalıdır.

- Gri Pasaport / Hizmet Pasaportu / Görev Pasaportu

Devlet, özel idare veya belediyeler tarafından resmi görev ile yurt dışına gönderilen kişiler, memur olarak yurt dışında bulunan devlet kurumlarına çalışmaya gönderilen kişiler ile Türk Hava kurumu ve Kızılay Cemiyeti tarafından görevlendirilen kişiler ve ailelerine Gri / Hizmet pasaportu çıkarılmalıdır.

- Siyah / Diplomatik Pasaport

En üst düzeyde görev yapan tüm devlet görevlileri tarafından kullanılan pasaport türüdür.

- Geçici Seyahat Belgesi / Geçici Pasaport

Vatandaşı olduğunuz ülkenin yurt dışında bulunan konsoloslukları veya elçilikleri tarafından verilir. Seyahat esnasında kişinin pasaportunu kaybetmesi, pasaportunun çalınması, süresinin bitmesi üzerine veya zorunlu nedenlerle sınır dışı edilme halinde veya farklı özel durumlar için verilen makinede okunabilir ülkesine seyahat etmesini sağlayan özel bir belgedir. Bir ay süreli verilir ve bir kez kullanılabilir.

Pasaport Türleri hakkında detaylı tüm bilgileri alabileceğiniz link : https://www.nvi.gov.tr/sss-pasaport

 

** Detaylı bilgi almak için ; 0 232 482 03 00 veya 0 554 433 79 39 numaralı telefonlarımızı arayabilirsiniz.

Pazar, 03 Mayıs 2020 05:06

Hakkımızda

Acentamız, Turizm ve Seyahat Acentacılığı sektöründe 26 yıldır İzmir'de hizmet vermektedir. Ayrıca Turizm Bakanlığı, Tursab, Konsolosluklar ve konsolosluklara bağlı olarak hizmet veren aracı kurumlar tarafından yasal onaylı ve akredite olmuş A grubu bir acentadır.
Ekselans Turizm - A6312
https://www.ekselansturizm.com/

Deneyimimiz, dürüstlüğümüz, işimize gösterdiğimiz özen, doğrulukla ilkelerimize bağlı çalışma prensibimiz ve bilgi birikimimiz sektördeki hizmet kalitemizin farkını oluşturmaktadır. Sektördeki bir çok önemli kurumdan ve konsolosluklardan aldığımız takdirler bize her zaman gurur vermektedir.

Acentamıza bağlı olarak vermiş olduğumuz vize danışmanlık hizmeti, istediğiniz ülkeye seyahat edebilmeniz için ihtiyacınız olan vizenin alınması esnasında tüm işlemlerinizi hızlandırır ve başvuru prosedürünü kolaylaştırıp süreci kısaltır.
Başvurunuz için, doğru ve eksiksiz dosya hazırlanmasını sağlayacak önemli işlemler yapılarak oluşabilecek sorunlar en başından itibaren ortadan kaldırılmış olur.

Acentamızın hizmet verdiği diğer alanlar aşağıdaki gibidir ;

- Yurt içi veya yurt dışı uçak bileti rezervasyonları
- Yurt içi veya yurt dışı otel rezervasyonları
- Yurt içi veya yurt dışı turlar
- Feribot bileti satışı
- Gemi turları için rezervasyon hizmetleri
- Kişiye özel tur veya kısa gezi programları
- Günlük turlar
- Özel grup organizasyonları
- Tüm toplantı, panel, tanıtım ve seminer organizasyonları
- Banket ve kutlama gecesi organizasyonları
- Banket, toplantı veya özel programlar için gerekli araç gereçlerin yaptırılması veya temini
- Festival, konser veya piknik organizasyonları
- Kurumlara veya şirketlere özel personel motivasyon etkinlikleri
- Transfer hizmetleri
- Araç kiralama hizmeti
- Villa veya apart kiralama hizmetleri

Sektörün hangi alanında olursa olsun sizlere hizmet vermekten onur duyacağımızı bilmenizi isteriz.

Sizleri aramızda görmekten çok mutlu olacağız.

 

Saygılarımızla,

Pazartesi, 10 Haziran 2013 06:47

İletişim

DÜNYA VİZE İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres:  Akdeniz Cad.Akdeniz İş Merkezi No: 5 Kat:1 Daire:105 Pasaport / İZMİR 

Gsm :   554 433 79 39

Email :  Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Email :  Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Email :  Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Pazartesi, 10 Haziran 2013 06:47

Hizmetlerimiz

20 yılı aşkın süredir Turizm ve Seyahat Acentacılığı sektöründeki çalışmalarımızla elde etmiş olduğumuz deneyimimizi ve bilgi birikimimizi, vize konusunda mevcut “profesyonel, pratik ve çözüm odaklı yaklaşım” açığına karşılık kullanmakta ve Türkiye’nin her noktasından yolcularımıza -iş adamı, emekli, memur, öğrenci veya ailelerimize- İzmir merkez olmak üzere, Ankara ve İstanbul'da bulunan ofislerimizde vize, seyahat ve turizm danışmanlığı konularında hizmet vermekteyiz.

• Başvuru sahibinin (kurumsal ya da bireysel) dosyasının en okunaklı ve açık hale getirilerek hazırlanması

• Bazı ülkelerin başvurularında konsolosluğa hitaben durumu açıklayıcı ve İngilizce mektup yazılması istenmektedir, bu mektubun yazılarak dosyaya eklenmesi.

• Bazı başvurularda yeminli tercümandan veya danışman olarak bizlerden İngilizce tercüme istenmektedir. Dosyada bulunan evrakların gerekli tercümelerinin hazırlanması. (Tercümeler konsolosluğa veya yapılan işlemlere göre ekstra ücrete tabi olabilmektedir.)

• Şahsi başvuru gerektiren ülkeler için başvuru sahibinin randevusunun belirlenen gün ve saatte doğru olarak alınması ve iletilmesi, dosyanın hazırlanması ve kişiye başvuru esnasında refakat edilmesi.

• Şahsi başvuru kabul edilmeyen konsolosluklarda başvuru sahibinin en iyi şekilde temsil edilmesi.

• Vize görüşmesinden önce, ofisimizde yapılması veya yapılmaması gereken şeyler ve hareketler hakkında bilgi ve oryantasyon. İlk kez vize alacaklar için özel danışmanlık, durum değerlendirmesi ve tüm soruların eksiksiz bire bir cevaplandırılması.

• Her tür sorularınız için, e-mail, telefon ile ya da ofisimizde birebir destek verilmesi.

• Vize başvuru dosyasında bulunması gereken Seyahat Sağlık Sigortasının bulunmaması durumunda anlaşmalı çalıştığımız sigorta firmalarımızdan isteğe bağlı olarak temin edilmesi.

• Anlaşmalı seyahat acentamızdan gerekli tur, gemi - feribot bileti, yurt içi veya yurt dışı uçak bileti, yurt içi veya yurt dışı otel rezervasyonlarının yapılması.

Adres:  Akdeniz Cad. Akdeniz İş Merkezi No: 5 Kat:1 Daire:105 Pasaport / İZMİR 

Gsm: 0 554 433 79 39      

Email:  Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.     Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.     Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

 

EKSELANS TURİZM SEYAHAT ACENTASI – A 6312

S5 Box